Kleuringen

Natuurlijk haaratelier

Down to earth

Mieke Mertens

Heikant 99

2290 Vorselaar

0478/59 02 25

mieke@down-to-earth.be

 

 

 

16 & 17 december - Local Concept Store For Life

10u-17u in Zaal Edma

In mijn natuurlijk haaratelier werk ik met 3 verschillende merken. Omdat elk merk zijn beperking heeft, heb ik getracht om 3 merken te combineren waarin ik van volledig natuurlijk naar fantasiekleur kan werken. Ik stel je daarom graag de merken voor met hun voordelen en beperking. Elk merk is zacht voor je gezondheid. Bij een eerste kleuring vind ik het fijn om eerst een inleidend gesprek te voeren om je wensen op de mogelijkheden af te stemmen.

 

 

Plantenkleuring van OLIEBE®

Als natuurkapper werk ik het liefst met de plantenkleuringen van OLIEBE®. De plantenkleuringen zijn volledig natuurlijk en bevatten GEEN chemische of schadelijke stoffen, ze worden gemengd met water. Deze kleuringen werken op een natuurlijke manier waardoor ze niet belastend zijn voor de mens en het milieu.

Bij plantenkleuringen kan je mooie, natuurlijke nuances nastreven. Daarom zijn deze kleuringen perfect geschikt voor mensen die hun grijze haren zo natuurlijk mogelijk willen camoufleren. Je kan hiermee ook mooi de overgang naar grijs haar overbruggen. Je kan met de plantenkleuring van blond tot bruin en koper bereiken. Alles hangt af van de wens van de klant.

Met de plantenkleuring moeten we een beetje zoeken naar het gewenste resultaat, elke klant heeft een individueel resultaat o.w.v. de natuurlijke verschillen. Door het kleuren met de plantenkleuring krijg je geen zichtbare uitgroei omdat je niet extreem van de haarkleur afwijkt.

Ook is het fijn dat de plantenkleuring het haar versterkt en bij herhaalde toepassing de haarkwaliteit verbetert.

 

Wie plantaardige haarkleuren gebruikt, zal verrast zijn over de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid van het haar.

De beperking bij de plantenkleuring is dat je niet kan verlichten of extreme kleurveranderingen kan toepassen. Hiervoor heb ik dus de Zenz Therapie kleuringen of de Elumen.

 

Meer over Oliebe vind je hier

 

 

 

 

 

 

Zenz Therapy

Om toch te voldoen aan de wens van sommige mensen om hun haar te verlichten of om bepaalde schakeringen of kleurveranderingen te creëren, heb ik gekozen om met Zenz Therapy te werken. Deze kleuringen zijn NIET volledig plantaardig, wel zijn ze ontwikkeld met respect voor onze omgeving. Ze zijn ideaal voor klanten die wel de trends volgen maar toch bewust willen kiezen. De kleuren zijn ontwikkeld met een maximum respect voor de hoofdhuid en de haarstructuur. Deze nieuwe formule is volledig vrij van ammoniak, PPD en resorcinol. Ze zijn geschikt voor kwetsbaar haar. Het natuurlijk gamma heeft zijn basis in de aromatherapie, alle kleuren zijn organisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elumen

Omdat de vraag naar flashy kleuren bleef komen, en ik toch zelf ook wel fan ben van iets extremere kapsels, ben ik met de hulp van een klantje op zoek gegaan naar een merk dat toch een goede houdbaarheid heeft (wat niet evident is bij flashy kleuren) en een mooi kleurresultaat geeft. Goldwell Elumen is een haarkleuring, die het haar van binnenuit elumineert en zo de unieke kleurresultaten creëert. Elumen heeft het voordeel dat het geen oxidatieve kleuring geeft, hiermee kan je dus ook niet verlichten maar op lichte haren (natuurlijk of ontkleurd haar) kan je een prachtige kleur bekomen. Elumen is dus ook geen agressieve kleuring waardoor je je haar niet beschadigt met het kleuren. De kleur blijft intens, zelfs na 10 wasbeurten. Elumen is een zogenoemde ‘fysische’ haarkleuring: deze werkt volgens een uniek, natuurkundig proces- geheel zonder oxidanten.

Elumen is de minst duurzame van de merken die ik gebruik maar ze zijn wel zacht voor je haar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wens je graag meer info over de kleuringen? Maak vrijblijvend een intake afspraak of mail of bel me even.